Již za pár týdnů se měl uskutečnil letošní ročník mezinárodní konference CoderDojo v irském Dublinu – Coolest Projects, kde se schází tisíce mladých programátorů z celého světa představují svoje digitální projekty. Loni jsme měli poprvé na akci i české zastoupení, díky nindžám z CoderDojo Náchod . Letos se do Dublinu chystalo pražské CoderDojo VŠE. Pandemie koronaviru ale změnila všem plány a celá akce pro tisíce účastníků, se přesouvá do online prostoru!

Protože je tolik mladých lidí po celém světě v současné době doma, v CoderDojo a Raspberry Pi chtěli vytvořit online prostor, kde děti mohli sdílet své projekty, inspirovat se projekty svých vrstevníků a mít společně radost z dosažených úspěchů.

Aby se mladí lidé mohli zapojit do Coolest Project, potřebují pouze nápad a techniku, která jej uvede v život. Coolest Project je přístupný všem osobám do 18 let a mladí lidé se mohou připojit kdekoli na světě. Jsou podporovány všechny typy projektů a všechny úrovně dovedností, od začátečníků po pokročilé, a nezáleží na tom, zda je projekt nedokončenou prací, prototypem nebo hotovým produktem – vše je vítáno!

Další podrobnosti naleznete také na stránce Otázky & Odpovědi

Projekty mohou být různé, ať už jde o animaci, web, hru, aplikaci, robota nebo cokoli jiného a lze je zaregistrovat v následujících kategoriích:

  1. Hardware
  2. Scratch
  3. Mobilní aplikace
  4. Webové stránky
  5. Hry
  6. Pokročilé programování

Projekty musí být zaregistrovány do 28. června 2020, ale tou dobou nemusí být zcela dokončeny.

Všechny projekty budou k vidění celému světu v Coolest Projects online galerii, abychom mohli oslavit snahu, entuziasmus a kreativitu mladých lidí, kteří přetvořili svůj nápad v realitu díky digitální technologii. V online galerii pak budete moci hledat projekty a objevovat, dle vaší chuti. Porotci pak vyberou pár nejpovedenějších.

Nemůžeme se dočkat, až uvidíme všechny úžasné nápady a projekty od mladých tvůrců!

Důležité odkazy:

  1. Nejčastější kladené otázky
  2. Návod na registraci (mladí lidé pod 16 budou potřebovat svolení rodičů) 
  3. Online registrace
Kategorie: Akce