Otto DIY od A do Z

V průběhu září a října vzniklo několik názorných video tutoriálů v českém jazyce, pomocí kterých budou děti schopny samostatně sestavit robota Otto DIY. Děti si robota samy navrhnou a podle zaslaných návrhů poté roboty v knihovně vytiskneme na 3D tiskárně. Všechny potřebné součásti pak předáme dětem, které si podle tutoriálu robota postaví. Sestavení roboti se pak vrátí k nám do knihovny a děti si při živém online setkání vyzkoušejí jejich programování a ovládání na dálku z domu.

Cílem akce je vyzkoušet si samostatnou práci podle video návodů, a práci s prostředky vzdáleného přístupu.

Kdy: v sobotu 31.10.2020 od 10:00 – 13:00

Kde: online na platformě Discord

Registrace:  promankova@mvk.cz 

Komunikace s účastníky bude probíhat přes platformu Discord, pro vzdálený přístup použijeme aplikaci TeamViewer, programovat roboty budeme v aplikaci OttoBlockly, video tutoriály i záznam z živého setkání budou trvale dostupné na YouTube kanálu Masarykovy veřejné knihovny Vsetín a stránkách klubu CoderDojo Vsetín.

Akce je primárně určena dětem z klubu CoderDojo, který funguje v naší knihovně, k živému setkání a programování robotů se mohou připojit i zájemci z řad veřejnosti.

Akci pořádá CoderDojo Vsetín a  Masarykova veřejná knihovna Vsetín. Může se uskutečnit i díky finanční podpoře od Meet and Code a je součástí Evropského týdne programování.

Kategorie: Akce