Pepper je sociální robot. Karel Pepper je robot, se kterým pracují odborníci v Centru zpracování přirozeného jazyka Fakulty informatiky Masarykovy univerzity v Brně. Tam slouží hlavně studentským výzkumným projektům, při kterých plní různé úkoly a konverzuje v češtině nebo v angličtině. Za normálních okolností se s ním celkem často mohou potkat i ostatní lidé a vyzkoušet si možná svoji první konverzaci s robotem v životě.

V době uzavření škol a zrušení všech kulturních i vzdělávacích akcí se proměnilo Centrum v improvizované studio. Předtočili jsme několik ukázek a krátkých přednášek, na kterých vysvětlujeme, jak je Karel vyrobený, jaký má hardware a software a jak se programuje dialog. 27.10.2020 odpoledne jsme se virtuálně potkali s třicítkou zájemců o roboty. Vyzkoušeli jsme, jak Karel zareaguje na otázky, které nám lidé napsali. Také jsme otestovali dialogy, které pro Karla účastníci setkání naprogramovali. Mezitím jsme odpovídali na otázky, jestli může Karel hrát karty, jaké má kamery, jestli by si uměl povídat s jiným Pepperem a mnoho dalších.

Všechny materiály kromě online diskuze naleznete kliknutím zde.

V případě dotazů se neváhejte obrátit na mentorku CoderDojo Brno Zuzku Nevěřilovou, která akci organizovala na adrese: 3839@mail.muni.cz

Kategorie: Akce