Praha – Jak už se stává tradicí, i letos na jaře proběhne setkání české CoderDojo komunity. Letošní celodenní akce pro 100 účastníků plná workshopů a přednášek se uskuteční na pražské Vysoké škole ekonomické.

Loni se mladé programátorky a programátoři sjeli do Olomouce, kde v prostorách VOŠ a SPŠE proběhl DojoCon Olomouc – 2019. Přes sto účastníků z řad nindžů, dobrovolníků a rodičů se během dne zúčastnilo několika workshopů (grafika, virtuální realita, bezpečnost na internetu, micro:bity…) a na závěr si prohlédlo krásy Olomouce. 

Letos se akce vrací na pražskou Vysokou školu ekonomickou, kde proběhl historicky první ročník českého DojoConu v dubnu 2018. DojoCon – Praha 2020 se uskuteční v sobotu 28. 3. 2020 v místě, kde se již třetím rokem schází klub CoderDojo VŠE, které vede šampionka Jana Tepperová s mentory Tomášem Voslařem, Tomášem Černým a Martinem Rosenbergem. „Náš klub na VŠE funguje již třetím rokem a je o něj stále větší zájem, všichni se na DojoCon moc těšíme a jsme rádi, že letos se sjedou nindžové z celé republiky právě k nám. Velmi si vážíme podpory školy, „ říká šampionka Jana.  Prostory s několika skvěle vybavenými počítačovými učebnami k pravidelným setkáním i pro DojoCon nám poskytuje vedení VŠE zdarma. Program je v přípravě, ale rádi bychom domluvili mentory na workshopy o robotice, logice hraní šachu, animace a zdravém používání PC…

„Mám velkou radost, že letos pořádáme již třetí ročník DojoConu. Na této akci je skvělé, jak mladé lidi práce s technologiemi baví a jak velké pokroky dělají. Pevně věřím, že díky i díky účasti v CoderDojo si zvolí do budoucna kariéru v IT a dalších technických oborech. Budeme to jako Česká republika a Evropa potřebovat,“ říká europoslanec a ambasador projektu CoderDojo Česká republika Luděk Niedermayer (EPP Group/TOP 09)

V současné době hledáme partnery, kteří by nám finančně, materiálně, či jinak pomohli připravit pro naše nindži a dobrovolníky zábavný den, při kterém se v příjemném prostředí naučí něco nového a seznámí se s novými kamarády z ostatních klubů z České republiky. Pokud byste měli zájem se zapojit, kontaktujte nás na kontakt.cz@coderdojo.com