Akcí v Bruselu to v minulém týdnu neskončilo… O víkendu se totiž konal již sedmý ročník mezinárodní konference DojoCon 2018, který letos pořádalo dojo z irského Kilkenny.

Čerpat inspiraci na něm byli šampioni a mentoři z CoderDojo Ústí nad Labem.

Na konferenci dorazilo stovky dobrovolníků i nindžů z celé Evropy a ten kdo přijel, určitě nelitoval. Konference byla nabitá workshopy (49!) a plná zajímavých speakrů z různých oblastí ITC, kteří se střídali na hlavním pódium. Záverečnou řeč pak pronesl jeden ze zakladatelů mezinárodního hnutí CoderDojo Bill Liao.

Co jsme měli šanci si vyzkoušet? Dozvěděli jsme se, jak si jednodušše mohou děti vytvořit svojí vlastní animovanou pohádku díky Alice , kterou vytvořilo Oracle Academy . Nebo o tom, jak se lokální doja mohou zapojit do projektu DaysE (Donate As You Save Energy) , které díky chytrým technologiím učí firmy i jednotlivce šetřit energií a zároveň plánuje dodat technické vybavení škole v Tanzánii, aby mohla zavést do školy elektrický proud. Také jsme si “pohráli” s Edisonem od Lega, malým robotickým vozítkem, díky kterému se děti učí programovat. Nechyběla ani grafika, animace a produkty Raspberry Pi.

Byl to skvělý zážitek a už se těšíme na další ročník!

Velké díky patří mezinárodnímu CoderDojo za finanční pomoc na cestovní náklady!