Přesně před týdnem se šampioni a nindži z CoderDojo Frýdek-Místek zúčastnili v rámci CodeWeeku (akce CoderDojo v Evropském parlamentu).

Akci pořádalo mezinárodní hnutí CoderDojo ve spolupráci s irským europoslancem Seánem Kellym, který je dlouholetým podporovatelem programu. Cílem akce bylo přiblížit fungování a pozitivní společenský dopad CoderDojo dalším europoslancům. Nindži během akce měli nejen šanci ostatním ukázat na své projekty, ale také pokusit se naučit základy kódování ve Scratchi a HTML přítomné europoslance. České nidži ostatním představili svůj projekt Arduino. Skvělá práce! Kromě vedení CoderDojo na akci vystoupili i sponzoři hnutí – Liberty Global and SAP. České programátory přišel podpořit i ambasador projektu CoderDojo v České republice, europoslanec Luděk Niedermayer, který je po skončení akce provedl po Evropském parlamentu.

Kromě akce a prohlídky europarlamentu byl také čas i na prohlídku Bruselu. Podívali jsme se na Atomium, do Mini Europe, prošli si centrum Bruselu, navštívit nové muzeum Evropské historie a dali si údajně nejlepší hranolky na světě na Place du Jourdan.

Všichni malí i větší cestovatelé byli v Bruselu poprvé a moc dobře vše zvládli i přes velice složitou a časově náročnou cestu z Frýdku-Místku. Velké díky patří mezinárodnímu CoderDojo za poskytnutí finanční pomoci na cestu a panu europoslanci Luděk Niedermayer za milé přijetí v EP!