Na jaře loňského roku se v Praze poprvé uskutečnilo velké setkání české CoderDojo komunity. Nindži, šampioni, mentoři i rodiče z celé republiky strávili dopoledne programováním, seznamování se a prezentováním svých dosavadních dovedností ostatním účastníků. Pro mentory a šampiony byl připraven pedagogický workshop. Odpoledne si všichni účastníci prohlédli centrum Prahy. Akce měla velký pozitivní ohlas účastníků setkání. Účastníci ocenili hlavě propojení technologického programu s tím kulturně poznávacím. Rozhodli jsme se proto udělat z akce tradici a využít toho, že kluby fungují v různých částech naší země.

Proto se další ročník českého DojoConu odehraje v březnu tohoto roku v Olomouci a to hlavně díky velké ochotě pana ředitele Koláře z VOŠ a SPŠE Olomouc, který pro konferenci zdarma poskytne skvělé zázemí – velkou posluchárnu, počítačové učebny i sportoviště pro případné vybití přebytečné energie. Plánujeme pro účastníky tentokrát připravit hlavně workshopy a přednášky. Již domluvená je přednáška ze života grafika a programátora, který tvoří virtuální realitu. Pracujeme i na workshopu o bezpečnosti na internetu. Se vším pomáhá skvělá šampionka a mentorka z CoderDojo Olomouc, Dana Calábková.

V současné době také hledáme další partnery, kteří by mohli pomoci připravit zajímavý program a pokrýt náklady za organizaci akce – jízdenky za vlak, občerstvení a drobné dárky pro účastníky. Pokud byste měli zájem se zapojit, kontaktujte nás na kontakt.cz@coderdojo.com