Online akce pro všechny holky, kluky a jejich rodiče, které baví programování a online svět.

Akce je určena primárně pro děti od 9-14 let, kteří mají už základní počítačové dovednosti, ale spolu s rodiči workshopy jistě zvládnou i úplní začátečníci. Akce se zúčastní nindži z CoderDojo, ale je otevřena pro všechny zájemce.

Program:

10:00 – Krátké zahájení

10:05-10:50 Workshop – The Hacker (bezpečně na internetu), který povedou experti na kyberbezpečnot. Na dvou případech ukáží reálné nebezpečí, které hrozí online každému z nás a to nejen z pohledu případné oběti, ale i útočníka. Uvidíme jak těžké, či lehké to je, například přijít o přístupové údaje na sociální sítě.

11:00 – 11: 50 Workshop – Moje první webovka s mentory z CoderDojo. Ukážeme si jak funguje webová stránka v HTML a CSS, jak na obrázky a odkazy. A pak si společně i něco naprogramujeme. Děti budou mít možnost vybrat si mezi workshopem pro začátečníky a pokročilé.

12:00 – 12:50 Workshop – Zdravě u počítače s fyzioterapeutkou z centra Namao. Jak děti, tak dospělí tráví u počítače dlouhé hodiny a pandemie to ještě podpořila. Naučíme se jak správně sedět a jak si zacvičit.

Na akci se prosím registrujte do 22.10. 2020 kliknutím zde.

Těšíme se na všechny malé i větší programátory a programátorky!:)

Akce je součástí iniciativy Evropského týdne programování a může se uskutečnit i díky štědré podpoře Meet and Code.