Kdo sleduje naše aktivity, tak ví, že se každý rok zapojujeme do mezinárodní přehlídky IT projektů Coolest Projects Global. Letos se koná již desátý ročník a můžete se zapojit i vy.  Registrace je možná až do 11. května. Pravidla v češtině si můžete přečíst na našem webu.

A protože se nám koncept Coolest Projects Global moc líbí, rozhodli jsme se uspořádat jeho českou verzi – Coolest Projects Česko. Pravidla jsou podobná jako u mezinárodního Coolest Projects, jen se vůbec nemusíte trápit s angličtinou 🙂 

Jak to tedy funguje?

Účastníci si připraví IT projekt, o kterém natočí krátké video a zodpoví pár otázek. Kdo zatím programuje ve Scratchi, nahraje jen odkaz projektu. Na registraci projektu mají účastníci celý měsíc duben. Pak všechny projekty posoudí nezávislí porotci, kteří si vyberou projekty, které si nejvíce oblíbili.  Neudělujeme tedy žádné první, druhé a třetí místo. Všichni účastníci dostanou diplom a malou odměnu od našich partnerů. 

Do přehlídky projektů se mohou zapojit zdarma děti a mladí lidé, kterým není více jak 18 let. Není nutné být už zkušeným programátorem, každý projekt má v exhibici své místo. Projekty ani nemusí být hotové. Upřímně, žádný IT projekt přece není nikdy hotový, vždy je co vylepšovat nebo přidávat! Účastníci mají možnost se inspirovat od ostatních a reprezentovat svoje město, školu, či klub. Na projektu může pracovat každý sám, nebo v pětičlenném týmu. 

Jaké jsou soutěžní kategorie?

  • Scratch  – cokoli vytvořené v blokovém programovacím jazyce jako Scratch.  
  • Webové stránky – na libovolné téma, ať už se jedná o informativní stránku nebo interaktivní aplikaci. Stránka musí být vytvořena pomocí HTML a CSS, může ale obsahovat i nějaký programovací jazyk jako např. Javascript.
  • Hry – jakákoliv hra vytvořená v textovém programovacím jazyce, s jakoukoli technologií.
  • Mobilní aplikace – interaktivní aplikace, které pomáhají, informují nebo prostě jenom baví.
  • Hardware – roboti, stroje a různé hardwarové hacky. Zapojit můžete všechny projekty využívající Raspberry Pi, Arduino, Adafruit nebo cokoliv dalšího.
  • Pokročilé programování – kategorie pro projekty, které jsou tak super, že se dostaly na další level. Takový projekt je napsaný v pokročilém jazyce jako C++, pokročilém Pythonu nebo kombinuje dohromady více technologií, API nebo druhů hardware.

Webovou stránku Coolest Projects Česko najdete zde

V případě doplňujících dotazů se na nás neváhejte obrátit na e-mailu kontakt.cz@coderdojo.com.

Kategorie: Akce