Poprvé od konce pandemie se schází ninjové, šampioni a mentoři z různých koutů České republiky, aby si užili společný den plný IT aktivit. 

Sejdeme se v sobotu 3.6. v Olomouci! Stejně jako v roce 2019 nás k sobě pozvali studenti a vedení VOŠ a SPŠE Olomouc. Letos nám ale poskytují mnohem více než jen prostory. Studenti si pro ninji totiž připravili několik stanovišť, na kterých si vyzkouší robotiku, mechaniku, hacking, 3D tisk a mnoho dalšího. Jejich “IT herny” ještě doplní mentoři CoderDojo se stanovištěm s micro:bity a programováním webové stránky. 

Na ninji budou také čekat “klasické” workshopy. Naučíme se v nich něco nového o kyberbezpečnosti a seznámíme se s programem Ylands EDU, což je vzdělávací verze populární hry Ylands z dílny Bohemia Interactive, kterou hrají děti po celém světě. Děti se v ní učí programovat vlastní počítačové hry. 

Celý den pak završíme návštěvou místního Gaming centra, kde si kromě prohlídky budeme moci i nějakou tu hru vyzkoušet a dozvíme se, jak hrát zdravě!

Ninjové si neodvezou zpět domů jen nové dovednosti a zážitek ze společného dne, ale také tričko s logem akce, účastnický diplom a dárečky od našich partnerů.

Patří jim za to ohromné díky! Bez nich bychom to nezvládli.

VOŠ a SPŠE Olomouc

Skála a Šulc s.r.o.

EPP Group

RPishop

Olomouc Gaming Center

Ylands EDU

SKIP

Vědecká knihovna v Olomouci

Těšíme se na všechny v Olomouci!

Kategorie: Akce