Jak už je u nás zvykem, vyzpovídali jsme dalšího šampiona CoderDojo v České republice. Tentokrát je jím Martin Valter z Ústí nad Labem. Martin pracuje jako knihovník v Severočeské vědecké knihovně a je též nadšeným hudebníkem. Jak se ke CoderDojo dostal a co se mu na projektu líbí si nyní můžete přečíst v tomto krátkém rozhovoru.

Jak jste se o CoderDojo dozvěděli, a co Vás na CoderDojo zaujalo?

O Coderdojo jsem se dozvěděl z Facebooku. Je to zajímavý projekt pro děti a myslím, že to má velký smysl!

Rozhodl jste se stát se součástí CoderDojo komunity. Jakým způsobem se plánujete zapojit, a jaké máte se svým Dojo cíle? 

Pracuji v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem jako knihovník. Zastupuji hudební oddělení a mám na starost zvukovou knihovnu pro nevidomé a slabozraké, což znamená práce s audioknihami. Mám také na starost PR hudebního oddělení. Dělám různé hudební akce všech žánrů a spolupracuji z našim Tyfloservisem. Napadlo mě, že bych mohl udělat Coderdojo u nás v knihovně a poskytnout pro klub naší počítačovou učebnu, kterou knihovna disponuje. Zapojit se planuji organizační a vůbec PR realizací. Našel jsem mentora, leč pro zatím to není nic závazného. Ale pracuji na tom.

Co byste poradili dalším, kteří by se chtěli do projektu CoderDojo zapojit, ale nejsou si jistí, jak na to? 

Ještě nejsem tak daleko, abych mohl radit, jak na to. Ale určitě bych jim doporučil české CoderDojo stránky a kontaktování českých koordinátorů na kontakt.cz@coderdojo.czDůležitá je ochota a také věnovat trochu svého času.

Chcete-li se zapojit do ústeckého CoderDojo, kontaktujte Martina na usti.nad.labem@coderdojo.com!

Kategorie: Média