Ani v předvánočním čase se naši ninjové nenudili a v rámci klubů tvořili různé věci. Hodně z nich do schůzek zařadilo adventní či vánoční tématiku. A výsledky stály za to!

V CoderDojo Ostrava, kteří se schází Moravskoslezské vědecké knihovně vyráběli svíčky z pajenicko.cz. Svíčky museli sami spájet z několika součástek. Ninji to moc bavilo a všem se svíčky krásně povedly.

Ve vsetínském CoderDojo, kteří se schází v Masarykově veřejné knihovně, vytvářeli v rámci mezinárodní spolupráce mezi kluby CoderDojo přání ve Scratchi pro ninji z JAR, Řecka a Portugalska. Tématem přáníček bylo počasí na Vánoce. Zatímco čeští ninjové tvořili převážně v zasněžené krajině, tak děti z JAR posílaly přání z pláže a za letního počasí. Této aktivity jsme se zúčastnili poprvé. A ninjové si z ní odnesli více než pouze nové zkušenosti ze Scratche. Také si uvědomili, že na jižní polokouli lidé slaví Vánoce v létě. Všechny aktivita moc bavila a přáníčka se opravdu vyvedla.

I roboti v CoderDojo patří do předvánočního času.  Například v CoderDojo Ustí nad Labem, které se schází v Knihovně Ústeckého kraje, jezdili ozoboti ve vánočních čepičkách po „vánoční“ dráze. V Ostravě byl naopak ozobot součástí vánočního příběhu.