Na školní rok 2023/24 jsme darem dostali 26 počítačů MacBook Pro od firmy STRV. Po chvíli hledání jsme za pár týdnů dostali i další skvělý dárek a to Apple nabíječky od firmy Red Hat.

Počítače, kterými jsme byli obdarováni nyní používají ninjové v CoderDojo Břeclav (Městská knihovna Břeclav), Valašské Meziříčí (Městská knihovna Valašské Meziříčí), Uherský Brod (Víceúčelové komunitní centrum charity Uherský Brod) a Vsetín (Masarykova veřejná knihovna).

V některých klubech jsou k dispozici jen stolní počítače, které ovšem nejsou tak flexibilní jako laptopy. Například při skupinové práci či při práci s roboty je pohodlnější právě laptop tím, že si ho může ninja přenést tam, kde ho potřebuje. V jiných klubech se taky stává, že není dostatečný počet počítačů, a tak ninjové musí pracovat společně či na tabletech. Díky právě darovaným laptopům se nám daří zlepšovat zázemí klubů, aby si i děti z každé schůzky odnesly více znalostí a dovedností.

Další věc, která stojí za zmínku je i to, že pro mnoho ninjů je práce s Apple počítači úplně nová, a i takto si budují nové dovednosti, kdy jsou poté schopni pracovat na různých operačních systémech a učí se tímto flexibilitě.

Posíláme velké díky kolegům do STRV! Nemalé díky patří i kolegům v Red Hat za nabíječky, bez nich bychom počítače nezprovoznili 🙂