V sobotu 23.3. proběhl na VOŠ a SPŠE v Olomouci již druhý ročník akce s názvem DojoCon – Olomouc 2019. Přes 50 dětí a 40 dospělých z celkem 9 klubů z celé České republiky přijelo do Olomouce nejen naučit se nové věci z oblasti IT a programování, ale také poznat účastníky jiných Dojo a vzájemně sdílet své poznatky a zážitky.

Program celého setkání byl velmi nabitý. Po úvodních slovech, kterých se ujali ambasador projektu CoderDojo v ČR, europoslanec Luděk Niedermayer a ředitel VOŠ a SPŠE Olomouc Josef Kolář, se děti ve dvou skupinách věnovaly workshopu bezpečnosti na internetu, který pro DojoCon připravili lektoři z projektu E-Bezpečí. Mentoři a šampioni klubu si mezitím stihli vyměnit své zážitky a zkušenosti s vedením klubů.

Po obědě se děti rozdělily na tři skupiny a postupně rotovaly na připravených workshopech. První workshop se týkal práce s micro:bity, kde děti naprogramovali oblíbenou hru „miny“, na druhém se pak mohli účastníci dozvědět, jak pracuje grafik, který tvoří vlastní pohádky a měli možnost se i na pohádku O dlouhonohých skřítcích podívat, na třetím si mohli vyzkoušet projížďku Prahou prostřednictvím virtuální reality a dozvědět se také něco ze života programátora, který se virtuální realitou profesně zabývá.

Celý program byl zakončen komentovanou prohlídkou Olomouce.

Celá akce by se nemohla uskutečnit bez našich skvělých šampiónů a mentorů a hlavně ochotných partnerů – Digikoalice, RPishop.cz, Evropské lidové strany, SKIP a VOŠ a SPŠE v Olomouci!

Doufáme, že si všichni účastníci odvezli z Olomouce nové poznatky a těšíme se na příští ročník!